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WRITTEN QUESTION E-6883/08
by Ralf Walter (PSE) and Jutta Haug (PSE)
to the Commission

Subject: Information and publicity measures by Community-supported projects for the public

Measures backed by Community funding are subject to information and publicity requirements (such 
as point 3.1 of Annex VI to Commission Regulation (EC) No 1974/2006 and Article 7 of Commission 
Regulation (EC) No 828/2006). These include the stipulation that such information or publicity must 
include a mention of the Community’s role or a reference to the European Union.

Can the Commission say why it flouts this principle in the brochures it (co-)publishes, for example 
‘Banking on Research, Banking for Research - Risk-Sharing Finance Facility (RSFF)’ (2008), which 
states that ‘the European Commission and the EIB will each provide up to EUR 1 billion for the period 
2007 – 2013’?
The European Union’s budgetary authority is, moreover, the European Parliament and the Council.

Over and above this, how will the Commission ensure that the rules on information and publicity are 
adhered to in future – including by project partners (the website of a project partner in the framework 
of the eParticipation Preparatory Action includes the statement that ‘[...] one of the ongoing 
Preparatory Actions on eParticipation funded by the European Commission’ (http://www.ideal-
eu.net/frontend/index.php?cid=10)?
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