Επιστροφή στη διαδικτυακή πύλη Europarl

Choisissez la langue de votre document :

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
PDF 30kWORD 40k
22 Ιανουαρίου 2009
E-0135/09
ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ E-0135/09
υποβολή: Hiltrud Breyer (Verts/ALE) και Cem Özdemir (Verts/ALE)
προς την Επιτροπή

 Θέμα: Προστασία των ζώων στην Τουρκία
 Γραπτή απάντηση 

Μεγάλος αριθμός πολιτών και μη κυβερνητικών οργανώσεων αναφέρεται στη σοβαρή κατάσταση των αδέσποτων σκύλων στην Τουρκία. Ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων αυξάνεται διαρκώς και συνιστά μεγάλο πρόβλημα. Οι κοινότητες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κατάσταση και καταφεύγουν σε δραστικά μέσα όπως η μαζική θανάτωση των ζώων.

Το πιο πρόσφατο σχετικό παράδειγμα είναι το κυνοκομείο του Beykoz. Η δεινή κατάσταση που επικρατεί εκεί αποτελεί εδώ και μήνες αντικείμενο της δημόσιας συζήτησης. Ο αριθμός των σκύλων στους δρόμους αυξάνεται αισθητά, ενώ τα σκυλιά εξαφανίζονται από το κυνοκομείο χωρίς να αφήσουν ίχνη. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου του Beykoz, η κατάσταση στο κυνοκομείο είναι άψογη. Ωστόσο, εξακολουθούν να φθάνουν ως εμάς αναφορές για τις άθλιες αυτές καταστάσεις.

1. Γνωρίζει η Επιτροπή αυτήν την ανησυχητική κατάσταση όσον αφορά τους αδέσποτους σκύλους στην Τουρκία;

2. Τι προτίθεται να κάνει για το ζήτημα αυτό η Επιτροπή;

3. Σύμφωνα με οργανώσεις προστασίας των ζώων, έχουν χορηγηθεί στην Τουρκία κοινοτικοί πόροι ύψους 780 000 ευρώ για προγράμματα στείρωσης των αδέσποτων σκύλων της χώρας. Είναι σωστό αυτό; Εάν ναι, πώς ακριβώς χρησιμοποιήθηκαν οι πόροι αυτοί;

Πρωτότυπη γλώσσα της ερώτησης: DEΕΕ C 189, 13/07/2010
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου