Retur til Europarl-portal

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentariske forespørgsler og spørgsmål
PDF 42kWORD 42k
26. januar 2009
E-0226/09
SKRIFTLIG FORESPØRGSEL E-0226/09
af Urszula Gacek (PPE-DE)
til Kommissionen

 Om: »Suski sechlońskie« — ansøgning om registrering af en geografisk betegnelse for landbrugsprodukter eller fødevarer.
 Skriftlig besvarelse 

»Suski sechlońskie« er blommer med kerner, der tørres og røges. Det geografiske område omfatter 239,55 km2 og findes i følgende fire kommuner: Laskowa, Iwkowa, Łososina Dolna og Żegocina. Navnet »Suski sechlońskie« stammer fra den lokale dialekt. Suska betyder suszka, altså en tørret og røget blomme. Præciseringen »sechlorska« stammer fra navnet på byen »Sechna«, der ligger i Laskowakommunen. De to navne »Sechna« og »Sechlna« blev tidligere brugt til at betegne landsbyen. Navnet »Sechna« eller »Sechlna« har oprindeligt betydningen »sechnie«, der betyder tørring. Det vidner om produktets kendetegn og den traditionelle fremstillingsmetode, der har dybe rødder i dette geografiske område. Det skyldes især, at der anvendes en særegen produktionsmetode, der er karakteristisk for det område, hvor produktet fremstilles.

I overensstemmelse med oplysningerne fra landbrugsministeriet af 20. april 2007 blev ansøgningen om at registrere »Suski sechlońskie« som en beskyttet geografisk betegnelse sendt til Kommissionen i henhold til afgørelse fra ministeriet for landbrug og udvikling af landområderne af 19. april 2007, hvilket er i overensstemmelse med lov af 17. december 2004 om registrering og beskyttelse af navne og betegnelser på landbrugsprodukter og fødevarer samt om traditionelle produkter.

Registreringen af den geografisk beskyttede betegnelse vil øge produktets konkurrencedygtighed og medvirke til, at Małopolskaregionens traditioner og kulturarv bevares.

Da jeg netop er valgt som medlem af Europa-Parlamentet for Małopolskaregionen, vil jeg gerne anmode om følgende oplysninger:

Hvor langt er man kommet med godkendelsen af registreringen?
Hvornår kan man forvente Kommissionens beslutning herom?
Hvorfor har registreringen af »Suski sechlońskie« taget knap to år i Kommissionen?

Forespørgslens originalsprog: PLEFT C 189 af 13/07/2010
Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik