Retur til Europarl-portal

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentariske forespørgsler og spørgsmål
PDF 29kWORD 39k
6. marts 2009
E-1441/09
SKRIFTLIG FORESPØRGSEL E-1441/09
af Raül Romeva i Rueda (Verts/ALE) , Michael Cashman (PSE) , Sophia in 't Veld (ALDE) , Lissy Gröner (PSE) , Kathalijne Maria Buitenweg (Verts/ALE) , Jean Lambert (Verts/ALE) , Bairbre de Brún (GUE/NGL) , Catherine Stihler (PSE) , Caroline Lucas (Verts/ALE) , Glenys Kinnock (PSE) , Eva-Britt Svensson (GUE/NGL) , Gary Titley (PSE) , John Bowis (PPE-DE) , Baroness Sarah Ludford (ALDE) , Britta Thomsen (PSE) , Richard Corbett (PSE) og Emine Bozkurt (PSE)
til Rådet

 Om: Mord på transseksuel menneskerettighedsforkæmper i Honduras
 Skriftlig besvarelse 

Ifølge nylige rapporter fra menneskerettighedsorganisationerne Front Line, Amnesty International og FIDH (Féderation International du Droit de l'Homme) blev en menneskerettighedsforkæmper, Cynthia Nicole Moreno, som kæmpede for transseksuelles rettigheder i Honduras, brutalt skudt den 9. januar 2009. Ngo'er, der arbejder inden for området, siger, at det er meget sandsynligt, at hun blev dræbt på grund af sine aktiviteter med at forsvare transseksuelles menneskerettigheder. Hun havde været et af de offentlige ansigter, som repræsenterede det transseksuelle samfund i medier og på forskellige konferencer.

To andre transseksuelle er blevet dræbt i Honduras i den seneste tid: Jazmina Zelaya den 30. oktober 2008 og en anden kvinde den 17. december 2008.

Politiet i Honduras er meget tilbageholdende med at undersøge nogen af disse sager, og der er en risiko for, at morderne aldrig bliver fundet på grund af politiets undladelse af at handle.

Er Rådet klar over den vold, der finder sted over for transseksuelle i Honduras? Har Rådet drøftet, eller har det til hensigt at drøfte, spørgsmålet med myndighederne i Honduras?

Det tjekkiske formandskab for Rådet udtalte i sit arbejdsprogram om eksterne forbindelser, at »der vil blive lagt stor vægt på at støtte menneskerettighedsforkæmpere«. Kan Rådet i betragtning af dette lægge pres på Honduras for at få landet til at beskytte transseksuelle menneskerettighedsforkæmpere og grundigt undersøge ovennævnte mord?

Forespørgslens originalsprog: ENEFT C 189 af 13/07/2010
Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik