Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 27kWORD 39k
6. maaliskuuta 2009
E-1441/09
KIRJALLINEN KYSYMYS E-1441/09
esittäjä(t): Raül Romeva i Rueda (Verts/ALE) , Michael Cashman (PSE) , Sophia in 't Veld (ALDE) , Lissy Gröner (PSE) , Kathalijne Maria Buitenweg (Verts/ALE) , Jean Lambert (Verts/ALE) , Bairbre de Brún (GUE/NGL) , Catherine Stihler (PSE) , Caroline Lucas (Verts/ALE) , Glenys Kinnock (PSE) , Eva-Britt Svensson (GUE/NGL) , Gary Titley (PSE) , John Bowis (PPE-DE) , Baroness Sarah Ludford (ALDE) , Britta Thomsen (PSE) , Richard Corbett (PSE) ja Emine Bozkurt (PSE)
neuvostolle

 Aihe: Transseksuaalien ihmisoikeuksien puolustajan murha Hondurasissa
 Kirjallinen vastaus 

Ihmisoikeusjärjestöt, kuten Front Line, Amnesty International ja FIDH (Féderation International du Droit de l'Homme) raportoivat hiljattain, että ihmisoikeuksien puolustaja Cynthia Nicole Moreno, joka taisteli transsukupuolisten oikeuksien puolesta Hondurasissa, ammuttiin raa'asti 9. tammikuuta 2009. Alalla toimivat kansalaisjärjestöt kertovat, että hänet surmattiin todennäköisesti siksi, että hän puolusti transsukupuolisten ihmisoikeuksia. Hän oli ollut yksi transsukupuolisten yhteisön keulakuvista tiedotusvälineissä ja monissa konferensseissa.

Kaksi muuta transsukupuolista naista on surmattu Hondurasissa hiljattain: Jazmina Zelaya 30. lokakuuta 2008 ja eräs toinen nainen 17. joulukuuta 2008.

Hondurasin poliisi on hyvin haluton tutkimaan mitään näistä tapauksista ja on olemassa vaara, että poliisin laiminlyöntien takia murhaajia ei koskaan löydetä.

Onko neuvosto tietoinen transsukupuolisiin kohdistuvasta jatkuvasta väkivallasta Hondurasissa? Onko neuvosto keskustellut tai aikooko se keskustella ongelmasta Hondurasin viranomaisten kanssa?

Puheenjohtajavaltio Tšekin tasavalta totesi ulkosuhteiden toimintaohjelmassaan, että erityishuomiota kiinnitetään ihmisoikeuksien puolustajien tukemiseen. Kun tämä otetaan huomioon, aikooko neuvosto painostaa Hondurasia suojelemaan transsukupuolisten ihmisoikeuksien puolustajia ja tutkimaan perusteellisesti edellä mainitut murhat?

Kysymyksen alkukieli: ENEYVL C 189, 13/07/2010
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö