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WRITTEN QUESTION E-3441/09
by María Sornosa Martínez (PSE)
to the Commission

Subject: La Alberca 'Plan Parcial'

The town council of La Alberca (Murcia) has adopted 'Plan Parcial' ZU-Ab2 without any provision for 
submitting an environmental impact assessment. The region of Murcia has been asked whether such 
an assessment is necessary or not, but refuses to give an answer, stating that only Murcia City 
Council, as the body promoting the Plan, can decide, in terms of the relevant town-planning process 
in accordance with the Region of Murcia's Land Law, whether this environmental impact assessment 
is required.

Council Directive 85/337/EEC1 of 27 June 1985 on the assessment of the effects of certain public an 
private projects on the environment, amended by Council Directive 97/11/EC2 of 3 March 1997, lays 
down in Annex II, point 10(b) that all 'urban development projects' which meet the requirements of 
Articles 5 to 10 of the Directive shall be subject to an assessment. for that reason, I believe that in this 
case an assessment is necessary.

Does the Commission not think that the absence of an environmental impact assessment made by 
the La Alberca Town Council and the Murcia Region on the development project in question infringes 
Directive 85/337/EEC?

Does the Commission not think that the fact that the body which should be issuing the environmental 
impact assessment is at the same time the body concerned by or promoting the public works in 
question means that, in order to avoid delays which would be prejudicial to the development, the 
environmental impact assessment - which would in any case be necessary - should be expedited?
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