Retur til Europarl-portal

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentariske forespørgsler og spørgsmål
PDF 26kWORD 40k
27. juli 2009
E-3801/09
SKRIFTLIG FORESPØRGSEL E-3801/09
af Michael Cramer (Verts/ALE)
til Kommissionen

 Om: Idrifttagning af jernbanen i Peloponnes på ruten Korinth-Tripolis-Kalamata
 Skriftlig besvarelse 

I de senere år er jernbanen på ruten Korinth-Tripolis-Kalamata i Peloponnes i det sydlige Grækenland (med lille sporvidde, længde ca. 150 km) blevet fundamentalt fornyet (den totale overbygning). Efter færdiggørelse af arbejdet blev driften, der har været indstillet under byggearbejdet, dog ikke, sådan som alle ellers ventede, sat i gang igen i foråret i indeværende år. Rekonstruktion af strækningen har været et stridsspørgsmål siden starten, især fordi der bliver bygget en motorvej parallelt til denne strækning, ligeledes for EU-midler. Jernbanen ville, for så vidt angår køreplan og rejsetider, heller ikke i den udbedrede tilstand være konkurrencedygtig.

Jeg ønsker derfor i denne sammenhæng at spørge Kommissionen om følgende:

1. Er det korrekt, at rekonstruktion af jernbanen delvist blev finansieret gennem EU-støtte? Hvis ja, i hvilken størrelsesorden?
2. Er tilskudsudbetaling forbundet med et påbud om, at der udføres jernbanedrift? Hvis ja, i hvilket tidsrum efter færdiggørelse af byggeforanstaltningen?
3. Skal tilskudsmidlerne tilbagebetales, hvis der ikke følger en idrifttagning? Hvis ikke, hvorfor blev støtten ikke gjort betinget af idrifttagning?

Forespørgslens originalsprog: DEEFT C 10 E af 14/01/2011
Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik