Terug naar het Europarl-portaal

Choisissez la langue de votre document :

Parlementaire vragen
PDF 27kWORD 40k
27 juli 2009
E-3801/09
SCHRIFTELIJKE VRAAG E-3801/09
van Michael Cramer (Verts/ALE)
aan de Commissie

 Betreft: Ingebruikneming van de spoorlijn Korinthe-Tripolis-Kalamata op de Peloponnesus
 Schriftelijk antwoord 

Gedurende de afgelopen jaren werd de spoorlijn Korinthe-Tripolis-Kalamata op de Pelopponnesus (smalspoor, lengte ca. 150 km) in Zuid-Griekenland ingrijpend gerenoveerd (complete bovenbouw). Na het voltooien van de werkzaamheden werd, tegen de verwachting in, dit voorjaar echter geen nieuwe start gemaakt met de exploitatie, die tijdens de bouwwerkzaamheden was stilgelegd. De modernisering van het traject was van begin af aan omstreden, vooral omdat parallel aan dit traject, ook met EU-steun, een snelweg wordt aangelegd. Ook na de renovatie zou de trein, qua reistijden, geenszins concurrerend zijn.

In dit verband zou ik de Europese Commissie daarom het volgende willen vragen:

1. Klopt het dat de modernisering van de spoorlijn mede werd gefinancierd met communautaire middelen? Zo ja, ter hoogte van welk bedrag?
2. Was de subsidiëring gekoppeld aan de verplichting een spoorwegbedrijf te realiseren? Zo ja, binnen welk tijdsbestek na het voltooien van de werkzaamheden aan het spoor?
3. Moeten de middelen worden terugbetaald, ingeval er geen exploitatie volgt? Zo nee, waarom werd nagelaten de subsidiëring te koppelen aan de exploitatie?

Oorspronkelijke taal van de vraag: DEPB C 10 E van 14/01/2011
Juridische mededeling - Privacybeleid