Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 24kWORD 40k
5. elokuuta 2009
E-3900/09
KIRJALLINEN KYSYMYS E-3900/09
esittäjä(t): Sajjad Karim (ECR)
komissiolle

 Aihe: Epäinhimillinen pallopäävalaiden pyynti
 Kirjallinen vastaus 

Färsaaret on Tanskaan kuuluva autonominen saariryhmä, joka ei kuulu Euroopan unioniin. Olen ymmärtänyt, että joka vuosi Färsaarten asukkaat tappavat useita pallopäävalaita osana yhteisön pyrkimystä varastoida valaanlihaa ja valaista valmistettuja tuotteita talven varalle. Olen ymmärtänyt, että paikallinen yhteisö hyödyntää suurimman osan valaiden ruumiista, eikä eläinperäisiä tuotteita juurikaan mene hukkaan.

Olen huolissani siitä, että valaiden teurastaminen näyttää olevan epäinhimillistä. Olen ymmärtänyt, että pyyntimenetelmässä pallopäävalaat ajetaan yhdessä lahteen tai rannalle, mikä selvästi aiheuttaa niille stressiä. Ihmisoikeusryhmät ovat julkaisseet valokuvia hiljattain tapahtuneesta teurastuksesta. Ne ovat saatavilla seuraavilla verkkosivuilla: http://www.seashepherd.org/whales/danish-faeroe-islands.html ja http://www.seashepherd.org/news-and-media/editorial-080610-1.html.

Onko komissio ryhtynyt toimiin joko kannustaakseen Färsaarten yhteisöä lopettamaan valaanpyynnin, pyytääkseen Tanskaa ryhtymään kyseisiin toimiin tai vaihtoehtoisesti kannustamaan inhimillisemmän pyyntimenetelmän käyttöön?

Kysymyksen alkukieli: ENEYVL C 10 E, 14/01/2011
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö