Retur til Europarl-portal

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentariske forespørgsler og spørgsmål
PDF 25kWORD 40k
14. oktober 2009
E-4960/09
SKRIFTLIG FORESPØRGSEL E-4960/09
af Elena Oana Antonescu (PPE)
til Kommissionen

 Om: Foranstaltninger til reducering af forekomsten af hjerte-kar-sygdomme gennem bedre minimumsstandarder for patientpleje
 Skriftlig besvarelse 

Hjerte-kar-sygdomme er det største sundhedsproblem i Europa og en af de vigtigste dødsårsager i EU-landene. Det anslås, at hjerte-kar-sygdomme hvert år koster EU's økonomi 192 mio. euro og forårsager over to millioner dødsfald i Den Europæiske Union (ifølge 2008-udgaven af »European cardiovascular disease statistics«, som er en statistik over hjerte-kar-sygdomme i Europa, der udgives af Oxford Universitet).

Der er i øjeblikket store forskelle mellem EU-landene i forhold til at reducere forekomsten af hjerte-kar-sygdomme. Ifølge konklusionerne fra EuroHeart-konferencen i 2009 gør nogle lande fremskridt i forhold til at reducere forekomsten af hjerte-kar-sygdomme og deraf følgende dødsfald, mens andre lande bevæger sig i den modsatte retning.

Hvordan vil Kommissionen behandle dette problem med forskelle i forhold til at reducere forekomsten af hjerte-kar-sygdomme mellem de lande, som gør fremskridt, og de lande, som halter bagefter. Har Kommissionen til hensigt at foreslå en handlingsplan vedrørende procedurer, opnåede resultater og rehabilitering af patienter, som rammes af sygdommen?

Forespørgslens originalsprog: ROEFT C 10 E af 14/01/2011
Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik