Înapoi la portalul Europarl

Choisissez la langue de votre document :

Întrebări parlamentare
PDF 26kWORD 41k
14 octombrie 2009
E-4960/09
ÎNTREBARE CU SOLICITARE DE RĂSPUNS SCRIS E-4960/09
adresată de Elena Oana Antonescu (PPE)
Comisiei

 Subiect: Măsuri pentru reducerea incidenței bolilor cardiovasculare prin îmbunătățirea standardelor minime de îngrijire a pacienților
 Răspuns scris 

Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai mare problemă de sănătate la nivel european și una din principalele cauze de mortalitate în țările UE. În fiecare an, bolile cardiovasculare costă economia Uniunii, conform estimărilor, 192 de miliarde de euro și produc decesul a peste 2 milioane de oameni în Uniunea Europeană (conform ediției 2008 a „Statisticilor europene privind bolile cardiovasculare”, publicată de Universitatea din Oxford).

În acest moment există disparități mari între țările din Uniune la nivelul rezultatelor reducerii bolilor cardiovasculare. Conform concluziilor conferinței Euroheart 2009, unele țări fac progrese în reducerea incidenței bolilor cardiovasculare și a deceselor cauzate de acestea, în timp ce alte țări prezintă tendințe de sens contrar.

Cum veți aborda această problemă a disparităților în privința rezultatelor în reducerea incidenței bolilor cardiovasculare între țările care fac progrese și cele care au rămas în urmă? Intenționați să propuneți un plan de măsuri în ceea ce privește procedurile, rezultatele înregistrate și reabilitarea pacienților afectați de aceste boli?

 JO C 10 E din 14/01/2011
Aviz juridic - Politica de confidențialitate