Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 22kWORD 38k
28. lokakuuta 2009
E-5315/09
KIRJALLINEN KYSYMYS E-5315/09
esittäjä(t): Elena Oana Antonescu (PPE)
komissiolle

 Aihe: Sosioemotionaalisen oppimisen integrointia edistävät toimenpiteet opetussuunnitelmiin liittyvissä ja niihin kuulumattomissa toimissa lasten, murrosikäisten ja nuorten mielenterveysongelmien ehkäisemiseksi
 Kirjallinen vastaus 

Psykologian alan tutkimus osoittaa, kuinka tärkeä lasten kasvuympäristö on heidän murrosikäisiksi ja aikuisiksi kehittymisensä kannalta. Sosiaaliseen sopeutumiseen liittyvien ongelmien alkuperä on useimmiten lasten kehitysympäristön (koulu, koti, leikkipuistot) ja yksilöllisten luonteenpiirteiden välisessä vuorovaikutuksessa.

Yksi mielenterveyttä ja hyvinvointia koskevan eurooppalaisen sopimuksen tärkeimmistä asioista on sosioemotionaalisen oppimisen sisällyttäminen opetussuunnitelmiin liittyviin ja niihin kuulumattomiin toimiin ja esikoulu- ja kouluopetusta tarjoavien laitosten toimintaympäristöihin.

Slovenia asetti puheenjohtajakaudellaan yllämainitun sopimuksen mukaisille ehdotuksille aikarajaksi vuoden 2009. Kun tämä otetaan huomioon, mitä suosituksia komissio aikoo ehdottaa tähän alaan liittyviä toimia varten?

Kysymyksen alkukieli: ROEYVL C 10 E, 14/01/2011
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö