Επιστροφή στη διαδικτυακή πύλη Europarl

Choisissez la langue de votre document :

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
PDF 32kWORD 45k
7 Δεκεμβρίου 2009
E-6118/09
ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ E-6118/09
υποβολή: Rareş-Lucian Niculescu (PPE) και Elena Oana Antonescu (PPE)
προς την Επιτροπή

 Θέμα: Έρευνα για τις εθνότητες στην επαρχία της Novara (Ιταλία)
 Γραπτή απάντηση 

Η επιθεώρηση δημόσιας εκπαίδευσης για την επαρχία της Novara έχει αναθέσει τη διεξαγωγή μιας έρευνας, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2009, που εισάγει δυσμενείς διακρίσεις καθώς αφορά τις εθνότητες όλων των παιδιών μη ιταλικής καταγωγής τα οποία είναι εγγεγραμμένα στα σχολεία. Η έρευνα αυτή συμπεριλαμβάνει ακόμα και τα παιδιά των μικτών οικογενειών, όπου μόνον ο ένας εκ των γονέων είναι μη ιταλικής καταγωγής.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένη έρευνας, το αρμόδιο προσωπικό πρέπει να συγκεντρώσει προσωπικά στοιχεία που αφορούν τους μαθητές, τους γονείς τους και την οικογενειακή τους ζωή.

Ένας δάσκαλος, ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, όπως αναφέρεται στον ιταλικό Τύπο (http://www.agenfax.it/content/view/26957/240/), δήλωσε ότι το διδακτικό προσωπικό είχε εντολή να ξεκινήσει την έρευνα με τους «Ρουμάνους και τους νομάδες».

Μπορεί η Επιτροπή να αναφέρει αν μια τέτοια έρευνα, η οποία πραγματοποιείται βάσει εθνοτικών κριτηρίων και περιλαμβάνει πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν ανηλίκους, είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία;

Πρωτότυπη γλώσσα της ερώτησης: ROΕΕ C 10 E, 14/01/2011
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου