Terug naar het Europarl-portaal

Choisissez la langue de votre document :

Parlementaire vragen
PDF 40kWORD 39k
9 december 2010
E-010279/2010
Vraag met verzoek om schriftelijk antwoord E-010279/2010
aan de Commissie
Artikel 117 van het Reglement
Elena Oana Antonescu (PPE)

 Betreft: Onderwijsbeleid: televisie en computer hebben ook effect op actieve kinderen
 Schriftelijk antwoord 

Kinderen die meerdere uren per dag naar de televisie of een computerscherm kijken, worden blootgesteld aan het risico op gevoelens van depressie, angst of slapeloosheid, ongeacht hoe actief ze zijn gedurende de rest van de tijd. Volgens een Britse studie is het risico op bepaalde psychologische problemen zestig procent hoger bij kinderen die meer dan twee uur per dag achter de computer zitten of televisiekijken.

Bestaat er een gemeenschappelijk overzicht met betrekking tot het televisie- en internetgebruik en de tijd die het kind achter de computer doorbrengt?

In welke mate worden er gemeenschappelijke programma’s ontwikkeld om kinderen te stimuleren de computer voor educatieve doeleinden te gebruiken, met behulp van interactieve lessen en onderwijswedstrijden via internet? Dergelijke programma’s zouden een aanmoediging zijn van spelend leren, communicatie, creativiteit, competitiviteit, teamgeest, vrijwilligerswerk en altruïsme. De kinderen zijn dan nog steeds aan het spelen, maar tegelijkertijd gaan ze door lesstof heen.

Oorspronkelijke taal van de vraag: ROPB C 265 E van 09/09/2011
Juridische mededeling - Privacybeleid