Înapoi la portalul Europarl

Choisissez la langue de votre document :

Întrebări parlamentare
PDF 41kWORD 41k
9 decembrie 2010
E-010279/2010
Întrebarea cu solicitare de răspuns scris E-010279/2010
adresată Comisiei
Articolul 117 din Regulamentul de procedură
Elena Oana Antonescu (PPE)

 Subiect: Politici educaţionale: televizorul şi calculatorul îi afectează chiar şi pe copiii activi
 Răspuns scris 

Mai multe ore pe zi petrecute în faţa televizorului sau a ecranului calculatorului îi expun pe copii unui risc crescut de a manifesta senzaţii de depresie, anxietate sau insomnie, indiferent de cât de activi sunt în restul timpului. Conform unui studiu britanic, riscul de apariţie a unor probleme psihologice este cu aproximativ 60% mai mare la copiii care îşi petrec mai mult de două ore pe zi în faţa calculatorului sau a televizorului.

Există o situaţie centralizată la nivel comunitar cu privire la consumul media - televiziune şi internet - şi la timpul petrecut de către copii în faţa calculatorului?

În ce măsură se dezvoltă programe comunitare care să fie la îndemâna copiilor şi care să stimuleze folosirea calculatorului în scop educativ, cu ajutorul lecţiilor interactive şi a concursurilor educaţionale online? Prin astfel de programe s-ar încuraja învăţarea prin joc, comunicarea, creativitatea, competitivitatea, spiritul de echipă, voluntarismul şi altruismul, iar cei mici vor continua să se joace, dar, în acelaşi timp, vor parcurge materiale educaţionale.

 JO C 265 E din 09/09/2011
Aviz juridic - Politica de confidențialitate