Terug naar het Europarl-portaal

Choisissez la langue de votre document :

Parlementaire vragen
PDF 24kWORD 40k
16 februari 2010
E-0477/10
SCHRIFTELIJKE VRAAG E-0477/10
van Elena Oana Antonescu (PPE)
aan de Commissie

 Betreft: Toegang van geneesmiddelenleveranciers uit een lidstaat tot geneesmiddelen die zijn toegelaten in een andere lidstaat of die niet zijn toegelaten op Europees niveau
 Schriftelijk antwoord 

Recentelijk heeft het gebruik van een niet-toegelaten geneesmiddel in Roemenië geleid tot de dood van de persoon in kwestie. Naar aanleiding hiervan verwijs ik naar het probleem met betrekking tot de toegang van geneesmiddelenleveranciers tot geneesmiddelen die niet op Europees niveau zijn toegelaten of die slechts in een andere lidstaat zijn toegelaten.

Ik zou de Commissie het volgende willen vragen:

1. Wat is de situatie met betrekking tot de toelating en het gebruik van het product Cytotec (met de actieve stof misoprostol) in de lidstaten?
2. Indien dit geneesmiddel is toegelaten op nationaal niveau in een bepaalde lidstaat, maar niet is toegelaten op Europees niveau, bestaan er procedures voor controle van de toegang van geneesmiddelenleveranciers of medische diensten uit een lidstaat waarin dat geneesmiddel niet is toegelaten, tot dat geneesmiddel in de lidstaat waar het wel is toegelaten?

Oorspronkelijke taal van de vraag: ROPB C 138 E van 07/05/2011
Juridische mededeling - Privacybeleid