Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 24kWORD 40k
8. maaliskuuta 2010
E-1346/10
KIRJALLINEN KYSYMYS E-1346/10
esittäjä(t): Syed Kamall (ECR)
komissiolle

 Aihe: D-vitamiinilisät
 Kirjallinen vastaus 

Olen saanut kansalaisilta D-vitamiinilisiin liittyviä yhteydenottoja. Eräs heistä kertoi, että Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset tarvitsevat enemmän D-vitamiinia kuin aurinkoisissa jäsenvaltioissa asuvat, ja että uudet tutkimukset osoittavat riisitaudin lisääntyneen maassa useaan sataan tapaukseen vuosittain lasten D-vitamiinin puutteen vuoksi. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että yli puolet Yhdistyneen kuningaskunnan väestöstä kärsii D-vitamiinin puutteesta talvisin ja keväisin.

Kansalaiset ovat huolissaan siitä, että EU:n ravintolisiä koskevalla direktiivillä (2002/46/EY(1)) uhataan poistaa Yhdistyneen kuningaskunnan markkinoilta useita turvallisia ja yleisesti käytettyjä tehokkaita ravintolisiä, kuten vitamiineja ja hivenaineita. Heidän mukaansa poisvedon seurauksena useat terveystuotekaupat joutuisivat lopettamaan toimintansa ja tuhansia työpaikkoja katoaisi eri puolilla maata.

Voiko komissio vahvistaa, että

1. ravintolisien sisältämien vitamiinien ja kivennäisaineiden enimmäismääriä ei aseteta tarpeettoman alhaisille tasoille

2. uusi EU:n terveysasioista vastaava komission jäsen pitää huolen siitä, että hänen virkamiehensä eivät tee ehdotuksia, joilla miljoonilta eurooppalaisilta kiellettäisiin turvallisten ja yleisesti käytettyjen tehokkaiden vitamiini- ja kivennäisainelisien käyttö?

(1)EYVL L 183, 12.7.2002, s. 51.

Kysymyksen alkukieli: ENEYVL C 138 E, 07/05/2011
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö