Terug naar het Europarl-portaal

Choisissez la langue de votre document :

Parlementaire vragen
PDF 27kWORD 45k
22 maart 2010
E-1773/10
SCHRIFTELIJKE VRAAG E-1773/10
van Jeanine Hennis-Plasschaert (ALDE) , Alexander Alvaro (ALDE) , Cecilia Wikström (ALDE) , Sophia in 't Veld (ALDE) en Baroness Sarah Ludford (ALDE)
aan de Raad

 Betreft: Wil de Raad gezondheidszorggegevens delen met de VS?
 Schriftelijk antwoord 

Volgens http://www.eu2010.es/en/documentosynoticias/noticias/mar04_trinidadeeuu.html lijkt het erop dat het Spaanse voorzitterschap de basis wil leggen voor een strategische overeenkomst tussen de EU en de VS voor het delen van digitale gezondheidszorggegevens.

1. Kan de Raad aangeven of er over bovengenoemde „strategische overeenkomst” overleg is geweest binnen de Raad? Zo ja, kan de Raad dan meer informatie geven over dit debat en de uitkomst ervan? Zo nee, wanneer zal het dan op de agenda van de Raad komen?

2. Kan de Raad het precieze doel aangeven van deze „strategische overeenkomst”? Zo nee, waarom niet?

3. Streeft de Raad er inderdaad naar om gezondheidszorggegevens met de VS te delen? Zo nee, waar streeft de Raad dan precies naar?

4. Kan de Raad aangeven of zij de Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming heeft geraadpleegd vóór de verklaring van het Spaanse voorzitterschap in Washington, DC? Zo nee, zal de Raad dat dan onverwijld doen?

Oorspronkelijke taal van de vraag: ENPB C 138 E van 07/05/2011
Juridische mededeling - Privacybeleid