Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 25kWORD 41k
6. huhtikuuta 2010
E-2058/10
KIRJALLINEN KYSYMYS E-2058/10
esittäjä(t): Rareş-Lucian Niculescu (PPE) ja Elena Oana Antonescu (PPE)
komissiolle

 Aihe: EU:n lainsäädännön rikkomukset jalostuskarjan kaupassa Venäjälle
 Kirjallinen vastaus 

Useiden eläinsuojelujärjestöjen mukaan Venäjän kanssa käytävässä jalostuskarjan kaupassa rikotaan EU:n eläinkuljetuksia koskevaa lainsäädäntöä.

Useita Valko-Venäjän ja Venäjän tarkastusasemia ei oikeasti ole olemassa. Kuljettajilla ei usein ole aikomustakaan purkaa eläimiä lastista ja antaa niiden levätä. Talvikuukausina lämpötilan laskiessa hyvin alas säännöksiä rikotaan järjestelmällisesti.

Toimivaltaiset viranomaiset nojaavat yksinomaan kolmansien maiden eläinlääkärien asiakirjoihin noudattaessaan neuvoston asetuksen (EY) N:o 1/2005(1) säännöksiä eläinkuljetusten kuljetus‑ ja lepoajoista ja ravinnon ja veden antamisesta eläimille.

Asetuksen (EY) N:o 1/2005 mukaan ”määräpaikkana” voidaan pitää ”tarkastusasemaa”, jos eläimet puretaan siellä lastista ja ne saavat levätä 48 tuntia. Tarkastusasemalla tehdään lopullinen tarkastus, kun kaukaisempiin määräpaikkoihin vietävän jalostuskarjan kuljetuksesta on ohi vasta kolmannes.

Lisähuolta aiheuttaa kansainvälisen valvonnan ja valvontavirastojen riippumattomuuden puute.

Voiko komissio kertoa, onko EU:n lainsäädännön rikkomuksista jalostuskarjan kuljetuksissa Venäjälle käynnistetty mitään tutkimuksia?

(1)EUVL L 3, 5.1.2005, s. 1.

Kysymyksen alkukieli: ENEYVL C 138 E, 07/05/2011
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö