Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 40kWORD 40k
6. lokakuuta 2010
E-7992/2010
Kirjallisesti vastattava kysymys E-7992/2010
komissiolle
työjärjestyksen 117 artikla
Christel Schaldemose (S&D)

 Aihe: Sukutaulut ja HD-lonkkakuvaus
 Kirjallinen vastaus 

Dansk Kennel Klubilla on yksinoikeus FCI:n roturyhmittelyn (kansainvälisesti hyväksytty luokitusjärjestelmä) mukaisen koirien kantakirjan pitämiseen. Kantakirjaan hyväksyminen edellyttää ajan tasalla olevan siitoskannan sekä koiran kyynärpäistä ja lonkkanivelistä otettujen röntgenkuvien (HD-kuvaus) esittämistä.

Dansk Kennel Klub on kieltäytynyt hyväksymästä saksalaisten valokuvaajien tanskalaisille koirille suorittamaa HD-lonkkakuvausta, vaikka se hyväksyy samojen valokuvaajien samantyyppiset kuvaukset, jos ne tehdään saksalaisille koirille. Se estää tanskalaisia koiranomistajia teettämästä kuvausta Tanskan ulkopuolella, vaikka se siitoskoirien oston yhteydessä olisi käytännöllisempää – ja huomattavasti halvempaa.

Jotkut tanskalaiset kiertävät tätä sääntöä myymällä koiransa saksalaiselle bulvaanille kuvauksen ajaksi, minkä jälkeen he ostavat sen takaisin.

Voiko komissio ilmoittaa, rikkooko Dansk Kennel Klub 25 päivänä maaliskuuta 1991 annettua neuvoston direktiiviä 91/174/ETY kotieläinjalostusta ja polveutumista koskevista vaatimuksista puhdasrotuisten eläinten kaupassa(1) ja palvelujen vapaan liikkumisen periaatetta, koska se harjoittaa syrjintää tanskalaisten ja saksalaisten välillä?

(1)EYVL L 85, 5.4.1991, s. 37.

Kysymyksen alkukieli: DAEYVL C 243 E, 20/08/2011
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö