Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 39kWORD 41k
26. marraskuuta 2010
E-9887/2010
Kirjallisesti vastattava kysymys E-9887/2010
komissiolle
työjärjestyksen 117 artikla
Konrad Szymański (ECR)

 Aihe: Kristittyjen vaino Irakissa
 Kirjallinen vastaus 

Kristittyjen vaino Irakissa kiihtyy. Katoliseen katedraaliin 31. lokakuuta tehdyssä iskussa kuoli 52 ihmistä, ja 10. marraskuuta kuoli kolme ihmistä. Parikymmentä ihmistä loukkaantui kristittyihin kohdistuneissa pommi- ja kranaatti-iskuissa Bagdadissa.

Kirkukin kaldealaiskatolinen arkkipiispa Louis Sako kertoi Euroopan parlamentissa 5. lokakuussa pidetyssä seminaarissa, että vuoden 2003 jälkeen, kun amerikkalaiset hyökkäsivät Irakiin, on isketty 51 kirkkoon, yksi piispa ja kolme pappia on kaapattu, surmansa on saanut noin 900 syytöntä kristittyä ja tuhansia on pakotettu jättämään kotinsa ja etsimään turvaa muualta.

Tapahtumat osoittavat, että perusihmisoikeuksiin kuuluvaa, ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 18 artiklassa taattua uskonnon vapautta rajoitetaan jyrkästi erityisesti kristityn vähemmistön osalta.

Mihin toimiin Euroopan komissio aikoo ryhtyä taatakseen Irakissa asuville kristityille vapauden tunnustaa ja harjoittaa uskontoa?

Miten Euroopan komissio ottaa huomioon kristittyjen vainon Irakissa Euroopan unionin yhteisessä Irak-strategiassa vuosina 2011–2013?

Eikö maailman uskonnon vapauden tulisi olla painokkaammin esillä Euroopan unionin toimissa, organisaation, joka tukee ihmisoikeuksien kunnioittamista maailmalla?

Kysymyksen alkukieli: PLEYVL C 265 E, 09/09/2011
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö