Retur til Europarl-portal

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentariske forespørgsler og spørgsmål
PDF 41kWORD 39k
19. januar 2011
E-000065/2011
Forespørgsel til skriftlig besvarelse E-000065/2011
til Kommissionen
jf. forretningsordenens artikel 117
Cristiana Muscardini (PPE)

 Om: Nutraceutiske produkter og kosttilskud
 Skriftlig besvarelse 

Der hersker i dag en vis forvirring og overdreven tolerance i forhold til det såkaldte »kosttilskud«, der består af produkter med stor betydning for forbrugere/patienter, og som anvendes som ikkereceptpligtigt ernæringssupplement.

Blandt de forskellige former for kosttilskud er de såkaldte »nutraceutiske produkter«, som i modsætning til almindeligt kosttilskud hjælper med at forebygge eller reducere risiko for sygdom, og navnlig for degenerative sygdomme, der rammer en bestemt struktur eller funktion i organismen.

I Europa er virksomheder, der fremstiller nutraceutiske produkter, ikke underlagt direkte kontrol, og det samme gælder deres produktionssystem (oprindelsesmaterialer, systemer til valg og kvalificering af råvareleverandører, kvalificering af arbejdsmiljøet, overensstemmelse af produktionsstandarderne med god fremstillingspraksis (GMF) samt udstedelse af ISO-certificering).

1. Har Kommissionen kendskab til denne situation?

2. Mener Kommissionen, at det kan være muligt at nedsætte en arbejdsgruppe, som er i stand til at overvåge produktionen af nutraceutiske produkter ifølge ISO-standarden?

3. Kan Kommissionen afklare tilstedeværelsen af hensigtsmæssigt oplysningsmateriale for forbrugere/patienter om anvendelsen af kosttilskud eller ernæringssupplement, der sælges i dag i Europa?

Forespørgslens originalsprog: ITEFT C 279 E af 23/09/2011
Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik