
856655.EN PE 459.151

Question for written answer E-001373/2011
to the Commission
Rule 117
Nick Griffin (NI)

Subject: Allegiance of citizens - 2

Referring to its reply to question E-9867/2010, will the Commission answer this question:

Does the Commission concur that the Member States, by virtue of their adherence to the various 
Community treaties of the EU, have transferred competences and sovereignty to the EU and its 
institutions?

Given the Commission’s reply, is it true to state that the UK Monarch is a citizen of the EU?


