Retur til Europarl-portal

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentariske forespørgsler og spørgsmål
PDF 42kWORD 40k
13. juli 2011
E-006602/2011
Forespørgsel til skriftlig besvarelse E-006602/2011
til Kommissionen
jf. forretningsordenens artikel 117
Licia Ronzulli (PPE)

 Om: Handel med hvalpe i Østeuropa
 Skriftlig besvarelse 

Ifølge WHO dør der på verdensplan en person, som er smittet med rabies, hvert 10. minut. Denne sygdom findes navnlig blandt vilde dyr. Sygdommen er stadig meget udbredt på grund af den ulovlige handel med kæledyr fra østeuropæiske lande såsom Rumænien, Bulgarien og Slovenien, hvor sygdommen stadig er hjemmehørende.

Ifølge oplysninger fra den italienske dyreværnsforening LAV (Lega Anti Vivisezione) og Italiens nationale dyrlægeforbund bliver hvalpene, som stadig er for små til at blive vaccineret, udsat for frygtelige rejser under uhygiejniske forhold, der svækker dem og gør dem modtagelige for smitte. Selv om EU‑lovgivningen er meget klar, bliver forordning nr. 998/2003 og direktiv 65/1992 alt for ofte ikke overholdt. F.eks. bliver de dokumenter, der er nødvendige for kommerciel transport af kæledyr inden for EU, alt for ofte forfalsket for at holde udgifterne nede og gøre priserne konkurrencedygtige.

De talrige mangler i visse medlemsstaters kontrolsystemer gør det muligt for transportfirmaerne, dyrlægerne og de handlende at omgå lovgivningen. F.eks. er der stadig meget få politifolk, som råder over en mikrochiplæser til kontrol af, at oplysningerne på passet svarer til dem, der er gemt i transponderen.

I lyset af ovenstående bedes Kommissionen oplyse, hvilke konkrete initiativer den har til hensigt at træffe for at opfordre medlemsstaterne til at skride ind og bekæmpe dette fænomen, f.eks. førnævnte mikrochiplæsere.

Har Kommissionen til hensigt at iværksætte foranstaltninger for endelig at sikre, at den allerede eksisterende og effektive EU‑lovgivning på området bliver gennemført?

Forespørgslens originalsprog: ITEFT C 128 E af 03/05/2012
Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik