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Question for written answer E-008225/2013
to the Commission
Rule 117
Jill Evans (Verts/ALE)

Subject: Welsh flags on vessels and Welsh car stickers

I have been contacted by one of my constituents who is concerned about the requirement to fly the 
Red Ensign on sea vessels, including leisure vessels, as well as the fact that although car owners in 
the UK have a choice whether to display Welsh, English or Scottish car stickers on their number 
plates, if they are travelling in other Member States within the EU they must display a GB sticker.

– What is the Commission’s opinion on the possibility of allowing the separate nations within the 
UK to fly their national flag on their vessels rather than the Red Ensign when sailing in the EU?

– What is the Commission’s opinion on permitting car owners to display national number- plate 
stickers rather than being obliged exclusively to display the GB sticker when travelling in the EU?


