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Question for written answer E-000415/2014 

to the Commission 
Rule 117 

Phil Prendergast (S&D) 

Subject: Extension of contracts to subsidiary companies and public procurement 

Could the Commission clarify the circumstances under which a subsidiary of a publicly owned 
company can directly contract external consultant services on the grounds that it is merely extending 
currently existing contracts between such consultants and its parent company, further to competitive 
tender procedures? 

Could the Commission further indicate whether there is a maximum threshold in contract values for 
such extension purposes? 


