
1016534.EN PE 527.720 

Question for written answer E-000629/2014 

to the Commission 
Rule 117 

Rareş-Lucian Niculescu (PPE) 

Subject: The liberalisation of the Polish land market 

In Poland, the land market will be liberalised in 2016. Until then, foreigners may only buy land if they 
are married to a Polish citizen and if they have resided in the country for at least two years before the 
deeds are signed. Furthermore, the Polish citizen will be, by default, co-owner of the land. In addition, 
the State may intervene, based on the pre-emption right, in case of transactions with land of more than 
500 hectares in surface area. 

I would like to ask the Commission to clarify whether these measures are in line with the requirements 
of applicable EU law. 


