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Question for written answer E-001527/2014 

to the Commission 
Rule 117 

Monika Flašíková Beňová (S&D) 

Subject: Convention on Contact concerning Children adopted in Vilnius 

The Convention on Contact concerning Children was adopted in Vilnius on 3 May 2002. However, the 
European Union has not yet ratified the document. As this area falls within shared competence, the 
Member States can only accede to the convention jointly with the European Union and not individually. 

What is the Commission’s position regarding ratification by the European Union of the Convention on 
Contact concerning Children adopted in Vilnius and what are the Commission’s competences in this 
respect? 


