• EN - English
 • FR - français
 • RO - română
Întrebare parlamentară - E-011374/2015(ASW)Întrebare parlamentară
E-011374/2015(ASW)

  Răspuns dat de dl Hogan în numele Comisiei

  Una dintre pietrele de temelie ale pieței unice este oferirea pentru consumatori a posibilității de a alege dintr-o gamă largă de produse, inclusiv de produse agricole, la un preț accesibil și în conformitate cu nevoile și cu preferințele lor. Așadar, politicile nu trebuie să impună un anumit tip de ofertă de producție agricolă în locul altuia.

  În schimb, politica agricolă comună (PAC), care stabilește un cadru politic comun pentru toate statele membre ale UE, permite producătorilor să satisfacă cerințe diferite ale consumatorilor. Ea nu numai că permite producătorilor agricoli să răspundă mai bine la semnalele pieței în urma mai multor reforme, ci le și impune să producă în conformitate cu standarde de mediu și de siguranță alimentară[1].

  Mai mult, PAC încurajează producția agricolă care se bazează pe circuite locale și pe lanțuri scurte de aprovizionare și face acest lucru mai ales prin promovarea cooperării între actorii din cadrul lanțului de aprovizionare, în vederea stabilirii și dezvoltării acestor sisteme de distribuție care contribuie la consolidarea poziției producătorilor în lanțul de valori, la promovarea consumului local și la stimularea economiei locale.

  Aceste măsuri ajută, de asemenea, micii fermieri care pot beneficia de sprijin pentru dezvoltarea afacerii lor și, în plus, pot beneficia de un tratament special în cadrul noului regim de plăți directe. În această privință, Comisia ar dori să aducă în atenția distinsului membru și răspunsul său la întrebările scrise E-008548/2015 și E-11337/2015[2].