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Question for written answer E-015510/2015 

to the Commission 
Rule 130 

Danuta Jazłowiecka (PPE) 

Subject: Implementation of Directive 96/71/EC and posting employees abroad - travel and 
subsistence expenses 

Article 3(7) of the Directive of 16 December 1996 on the posting of workers states that: ‘Allowances 
specific to the posting shall be considered to be part of the minimum wage, unless they are paid in 
reimbursement of expenditure actually incurred on account of the posting, such as expenditure on 
travel, board and lodging.’ 

A number of Member States are requiring companies to cover the aforementioned expenses incurred 
by employees posted abroad. 

Does the Commission take the view that companies posting employees abroad must cover or 
reimburse travel, board and lodging expenses incurred by their employees? If so, on what legal basis? 

 


