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Question for written answer E-002621/2017 

to the Commission 
Rule 130 

Ingeborg Gräßle (PPE) 

Subject: The Services Directive (2006/123/EC) 

Healthcare services are excluded in Article 2 of the Services Directive (2006/123/EC). 

1. Does the Commission agree with me that the following professions are covered by Article 2: 
doctors, vets, pharmacists, psychologists, physiotherapists and non-medically qualified alternative 
practitioners? 

2. If any of these professions do not come under Article 2 in the Commission’s view, could you 
please explain why? 

3. Are there any other healthcare professions that are covered by Article 2? 


