
1128870.EN PE 606.652 

Question for written answer E-004104/2017 

to the Commission 
Rule 130 

Daniel Hannan (ECR) 

Subject: Capital gains tax in Portugal 

Could the Commission please clarify whether Portuguese domestic law on capital gains tax on 
properties conforms with EU law? 

Since the ECJ judgment in Case C-443/06, has the Portuguese Government amended the 
discriminatory law that taxes residents on 50 % of the gain, while taxing non-residents on 100 %? 

Evidence suggests that the law is still in place, with EU citizens being treated as non-residents. 


