Înapoi la portalul Europarl

Choisissez la langue de votre document :

Întrebări parlamentare
PDF 187kWORD 20k
19 decembrie 2017
E-007864-17
Întrebarea cu solicitare de răspuns scris E-007864-17
adresată Comisiei
Articolul 130 din Regulamentul de procedură
Javier Nart (ALDE) , Carolina Punset (ALDE) , María Teresa Giménez Barbat (ALDE) , Beatriz Becerra Basterrechea (ALDE) , Anna Elżbieta Fotyga (ECR) , Hilde Vautmans (ALDE) , Mara Bizzotto (ENF) , Ivan Štefanec (PPE) , Eduard Kukan (PPE) , Francisco José Millán Mon (PPE) , Yana Toom (ALDE) , Monica Macovei (ECR)

 Subiect:  Refuzul VP/ÎR de a se întâlni cu laureații Premiului Saharov, ediția 2017
 Răspuns scris 

Reprezentanții opoziției din Venezuela, în calitatea lor de laureați ai Premiului Saharov, ediția 2017, au fost prezenți la Strasbourg pentru ceremonia de decernare a premiilor, în cadrul sesiunii plenare din decembrie 2017.

În mod firesc, au fost primiți și salutați de mai mulți reprezentanți ai instituțiilor europene, inclusiv de președintele Tajani, precum și de diverși lideri de grup.

Ni s-a adus la cunoștință, cu toate acestea, faptul că VP/ÎR a refuzat să se întâlnească cu aceștia și a delegat participarea la această reuniune șefului său de cabinet.

Considerăm că această atitudine este intolerabilă, atât pentru Parlamentul European, care decernează premiile, cât și pentru opoziția din Venezuela.

Este Comisia conștientă de această chestiune? Ce fel de imagine despre instituțiile europene consideră Comisia că va proiecta această lipsă de respect în restul lumii?

Limba originală a întrebării: EN 
Aviz juridic - Politica de confidențialitate