Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentin jäsenten esittämät kysymykset
PDF 45kWORD 10k
28. lokakuuta 2019
E-003495/2019
Kirjallisesti vastattava kysymys
komissiolle
työjärjestyksen 138 artikla
Klemen Grošelj, Petras Auštrevičius, Emil Radev, Marie-Pierre Vedrenne, Theodoros Zagorakis, Olivier Chastel, Andrus Ansip, Dominique Riquet, José Gusmão, Romana Tomc, Sylvie Brunet, Martina Dlabajová, Pascal Durand, Stefan Berger, Martin Horwood, Alexandra Geese, Susana Solís Pérez, Valerie Hayer, Christophe Grudler, Frédérique Ries, Rasmus Andresen, Sirpa Pietikäinen, Laurence Farreng
 Kirjallinen vastaus 
 Aihe: Libra-hankkeen mahdolliset riskit

Libra on Facebookin kryptovaluuttahanke. Sen odotetaan tarjoavan perinteisten pankkijärjestelmien ulkopuolella olevan uuden maksutavan vuodesta 2020 alkaen, jolloin tavaroita voi ostaa tai rahaa lähettää yhtä helposti kuin pikaviestejä. Toisin kuin muut kryptovaluutat, Libra aikoo myös rakentaa valuuttavarannon vakautensa varmistamiseksi.

Tämä uusi valuutta huolestuttaa, sillä se voi häiritä maailmanlaajuista rahoitusjärjestelmää ja vaikeuttaa keskuspankkien tehtävien suorittamista. Huolta aiheuttavat myös Facebookin heikko maine henkilötietojen suojaamisessa sekä se, että Facebookilla on valtava määrä käyttäjiä: lähes 2,7 miljardia ihmistä.

Komissio on käynnistänyt tutkimuksen mahdollisista kilpailunvastaisista käytännöistä ja lähettänyt kirjeen Facebookille ja Libra-yhdistykselle mahdollisten riskien määrittämiseksi.

Mikä on komission kanta Libran kehittämiseen tässä vaiheessa? Muodostaako se todellisen uhan keskuspankkien liikkeeseen laskemille valuutoille ja rahoitusjärjestelmälle ja onko riittävät takeet rahanpesun torjuntaa koskevasta EU:n lainsäädännöstä?

Aikooko komissio ehdottaa lainsäädäntöä tämän kryptovaluutan sääntelemiseksi vai aikooko se yksinkertaisesti kieltää Libran kokonaan EU:ssa?

Kysymyksen alkukieli: EL
Päivitetty viimeksi: 22. marraskuuta 2019Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö