Înapoi la portalul Europarl

Choisissez la langue de votre document :

Întrebări parlamentare
PDF 48kWORD 11k
21 ianuarie 2020
E-000321/2020
Întrebarea cu solicitare de răspuns scris E-000321/2020
adresată Comisiei
Articolul 138 din Regulamentul de procedură
Sophia in 't Veld (Renew), Abir Al-Sahlani (Renew), Malik Azmani (Renew), Olivier Chastel (Renew), Antony Hook (Renew), Fabienne Keller (Renew), Moritz Körner (Renew), Nathalie Loiseau (Renew), Jan-Christoph Oetjen (Renew), Maite Pagazaurtundúa (Renew), Michal Šimečka (Renew), Ramona Strugariu (Renew), Dragoş Tudorache (Renew), Hilde Vautmans (Renew), Irina Von Wiese (Renew)
 Răspuns scris 
 Subiect: Disimularea, de către autoritățile din Regatul Unit, a omiterii lor de a informa UE cu privire la 75 000 de condamnări penale

La 14 ianuarie, s-a constatat că autoritățile din Regatul Unit au omis să transmită informații cu privire la 75 000 de condamnări pronunțate împotriva cetățenilor UE, țării lor de origine, și că au disimulat această deficiență față de celelalte state membre. S-a procedat în acest mod de teamă ca reputația Regatului Unit în ceea ce privește cooperarea în materie de aplicare a legii și cooperarea judiciară în materie penală să nu fie prejudiciată. Autoritățile din Regatul Unit nu au transmis încă informațiile referitoare la aceste 75 000 cazuri autorităților de aplicare a legii din UE-27 (1) .

1. Este Comisia de acord că acest lucru, la fel ca piratarea de către autoritățile din Regatul Unit a furnizorului belgian Belgacom și utilizarea ilegală a bazei de date a Sistemului de informații Schengen, constituie o deficiență gravă care expune statele membre la riscuri de securitate și subminează încrederea publicului în autoritățile britanice ca partener în cooperarea polițienească și judiciară în materie penală? De asemenea, este Comisia de acord că este necesară o anchetă rapidă și detaliată ale cărei constatări să fie prezentate Parlamentului? Dacă răspunsul este afirmativ, este dispusă Comisia să ia imediat măsuri?

2. Este Comisia de acord că schimbul de informații poate îmbunătăți securitatea doar dacă ambele părți contribuie și că, dacă una din părți nu își respectă angajamentul, nu se realizează niciun progres net în materie de securitate, ceea ce face ca cooperarea să fie lipsită de sens?

3. Este dispusă Comisia să insiste, prin urmare, să se stabilească un cadru clar și permanent pentru participarea Regatului Unit la cooperarea polițienească și judiciară în materie penală, care să includă mecanisme adecvate de responsabilizare și de aplicare a legii?

(1)https://www.theguardian.com/uk-news/2020/jan/14/revealed-uk-concealed-failure-to-alert-eu-over-75000-criminal-convictions
Limba originală a întrebării: EN
Ultima actualizare: 5 octombrie 2020Aviz juridic - Politica de confidențialitate