Retur til Europarl-portal

Choisissez la langue de votre document :

Parlamentariske forespørgsler og spørgsmål
PDF 46kWORD 10k
5. maj 2020
E-002736/2020
Forespørgsel til skriftlig besvarelse
til Kommissionen
jf. forretningsordenens artikel 138
Petra De Sutter, Terry Reintke, Kira Marie Peter-Hansen, Mounir Satouri, Kim Van Sparrentak, Katrin Langensiepen, Marc Angel, Marc Botenga, Dragoș Pîslaru, Gabriele Bischoff, Cindy Franssen, Alex Agius Saliba
 Om: Mental sundhed og den nye strategi for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen

EU står over for en massiv stigning i (midlertidig) arbejdsløshed og betydelige tab af arbejdspladser, indtægter og arbejdstimer. På samme tid udfører underbetalte og overbebyrdede arbejdstagere mange timers arbejde under hårde betingelser, hvor de sætter deres sundhed og sikkerhed på spil.

Sundheds- og plejepersonale oplever meget stress. Tidligere influenzapandemier viser, at der kan være et stor omfang af stress blandt hospitalspersonalet, idet mellem 40 og 70 % kan blive ramt af stress. Vi ved, at 27 % af plejepersonalet i Kina havde symptomer på stress. Dette har betydelige konsekvenser på lang sigt. Forskere har påvist, at meget plejepersonale går ned med flaget og bliver ramt af langfristede mentale sundhedsproblemer, såsom depression, angst, søvnløshed og burnout.

Der er et klart behov for solid psykologisk støtte.

1. Hvilke erfaringer fra den nuværende covid-19-krise vil Kommissionen bruge i sin nye strategi for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen 2021-2027?

2. Vil Kommissionen inddrage mental sundhed i sin nye strategi for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen 2021-2027?

3. Hvornår kan vi forvente, at den nye strategi for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen 2021-2027 vil blive fremlagt?

Forespørgslens originalsprog: EN
Seneste opdatering: 20. maj 2020Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik