Înapoi la portalul Europarl

Choisissez la langue de votre document :

Întrebări parlamentare
PDF 48kWORD 10k
30 iunie 2020
E-003835/2020
Întrebarea cu solicitare de răspuns scris E-003835/2020
adresată Comisiei
Articolul 138 din Regulamentul de procedură
Gianna Gancia (ID), Gilles Lebreton (ID), Fulvio Martusciello (PPE), Franc Bogovič (PPE), Gianantonio Da Re (ID), Rosanna Conte (ID), Viktor Uspaskich (Renew), Matteo Adinolfi (ID), Lucia Vuolo (ID), Pietro Fiocchi (ECR), Nicolae Ştefănuță (Renew), Massimiliano Salini (PPE)
 Răspuns scris 
 Subiect: Noi tarife impuse bunurilor europene de către administrația SUA

Ne referim la anunțul publicat de Reprezentantul pentru Comerț al SUA la 26 iunie, în care menționa posibila impunere de noi tarife produselor UE, precum aeronave, măsline, bere și gin, printre multe altele(1)

Administrația Trump impune tarife de aproximativ 3,1 miliarde USD pentru importurile din UE, în special din Italia, Franța, Germania și Spania.

Noile tarife vor afecta deopotrivă economiile țărilor UE și pe cea americană, subminând planurile de redresare de pe ambele părți ale Atlanticului.

Unele țări UE care se presupune că sunt afectate de noile tarife nu sunt direct implicate în litigiul Airbus-Boeing din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului.

1. Poate Comisia să-și clarifice poziția cu privire la noul pas înapoi al administrației Trump?

2. Ar putea oferi o strategie pentru a evita adoptarea unei măsuri de retorsiune, care ar putea declanșa un război comercial?

(1)https://ustr.gov/sites/default/files/enforcement/301Investigations/Review_of_Action_Enforcement_of_U.S._WTO_Rights_in_Large_Civil_Aircraft_Dispute_June_23_2020.pdf
Limba originală a întrebării: EN
Ultima actualizare: 17 iulie 2020Aviz juridic - Politica de confidențialitate