• EN - English
 • RO - română
Întrebare parlamentară - E-002561/2021Întrebare parlamentară
E-002561/2021

  Consolidarea sistemului de sămânță tradițională, o posibilă soluție pentru dezvoltarea agriculturii locale

  Întrebarea cu solicitare de răspuns scris  E-002561/2021
  adresată Comisiei
  Articolul 138 din Regulamentul de procedură
  Daniel Buda (PPE)

  Asociația „Eco Ruralis” atrage atenția asupra importanței ca agricultorii să fie recunoscuți ca producători de semințe tradiționale. Sistemul de sămânță țărănească poate reprezenta o soluţie la criza climatică şi un mijloc de a dezvolta în mod real economia locală.

  46% din populația României locuiește în mediul rural, existând milioane de oameni care lucrează în agricultură și care, din păcate, se află în pragul sărăciei. Semințele tradiționale stau la baza agriculturii țărănești, alături de dreptul lor de a le cultiva, multiplica, schimba și vinde. Semințele vechi tradiționale sunt o moștenire prețioasă, pe care Asociația „Eco Ruralis” o conservă și o reînnoiește continuu. Pentru că au dobândit rezistență la anumite boli și la dăunători, varietățile tradiționale nu au nevoie de substanțe chimice. Majoritatea producției de sămânță este destinată exportului, în special în Europa de Est.

  Ce instrumente are Comisia la îndemână în ceea ce privește consolidarea sistemului de sămânță tradițională la nivelul UE?

  Ultima actualizare: 28 mai 2021
  Aviz juridic - Politica de confidențialitate