Question for written answer E-000379/2022
to the Commission

Rule 138

Pascal Arimont (PPE)

Subject: Obligation to name countries in the tachograph when crossing a border

Article 34(7) of Regulation (EU) No 165/2014 stipulates that the obligation to name the countries in
the tachograph when crossing a border applies to all companies. There are currently no exemptions
for companies that do not engage in transport as their main occupation, such as internal transport for
own account. New administrative hurdles are now emerging — especially in border regions — for those
companies that supply their factories and customers through local border traffic.

In fact, such companies’ journeys have nothing to do with cabotage.

1. Is the Commission aware of this problem?

2. Is the Commission prepared to introduce an exemption rule for such companies?
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