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Question for written answer E-002352/2023
to the Vice-President of the Commission / High Representative of the Union for Foreign Affairs 
and Security Policy
Rule 138
Özlem Demirel (The Left)

Subject: Transmission to Ukraine of SatCen satellite data for military reconnaissance

Under a 2005 agreement, the European Commission or the External Action Service may transmit 
satellite data from the European Union Satellite Centre (SatCen) to Ukraine. The extent of such 
transmissions is not known.

1. How has the number of queries to SatCen evolved since the outbreak of the war in Ukraine in 
absolute numbers and as a percentage, and how many of these queries relate to military 
reconnaissance in Ukraine or Russia?

2. To what extent are these satellite images also transmitted to the Kyiv government, and on what 
legal basis?

3. To which bodies in Ukraine are they transmitted and what restrictions do they have to respect?
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