Interpellációk
PDF 189kWORD 16k
2018. április 26.
G-000004/2018

Írásbeli választ igénylő nagyobb interpellációk vitával: G-000004/2018

a Bizottság számára

az eljárási szabályzat 130b. cikke

Jörg Meuthen

a(z) EFDD képviselőcsoport nevében


  Tárgy:  A család nemzetközi napjának megtartása (május 15.)

 Válasz a plenáris ülésen 

Az ENSZ Közgyűlése az A/RES/47/237 sz. határozattal május 15-ét a család nemzetközi napjává nyilvánította. A család nemzetközi napja a nemzetközi közösség családnak tulajdonított jelentőségét tükrözi. A család nemzetközi napjának 2018. évi témája „A család és a befogadó társadalmak”, melynek keretében vizsgálni fogják a család szerepét a fenntartható fejlődést támogató, békés és inkluzív társadalmak előmozdítására irányuló 16. fenntartható fejlesztési cél előmozdításában. A család nemzetközi napjának hivatalos szimbólumát zászlón is lehet használni.

1.  Milyen álláspontot képvisel a Bizottság a családi kérdésekkel foglalkozó nemzetközi szervezetekben, és az idei évben milyen tevékenységeket tervez a Bizottság a nemzetközi nap megtartására?

2.  Melyek a Bizottság nem kormányzati partnerei a családügyekkel kapcsolatos bizottsági szakpolitikák megtervezésében, kialakításában, előmozdításában és végrehajtásában?

3.  A család nemzetközi napjának hivatalos szimbóluma egy piros kép zöld körben. A képen egy szív és egy ház elnagyolt körvonalai láthatóak. Ennek jelentése az, hogy a családok a társadalom középpontjában állnak, és életkortól függetlenül mindenki számára stabil és támogató otthont nyújtanak. Vajon a Bizottság május 15-én kitűzi-e összes munkahelyszínén a család nemzetközi napjának hivatalos ENSZ-zászlaját?

A kérdés eredeti nyelve: EN
Utolsó frissítés: 2018. július 23.Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat