Interpellaties
PDF 6kWORD 17k
26 april 2018
G-000004/2018

Uitgebreide interpellatie met verzoek om schriftelijk antwoord en debat G-000004/2018

aan de Commissie

Artikel 130 ter van het Reglement

Jörg Meuthen

namens de EFDD-Fractie


  Betreft:  Viering van de internationale dag van het gezin (15 mei)

 Antwoord plenaire 

In resolutie A/RES/47/237 heeft de Algemene Vergadering van de VN 15 mei uitgeroepen tot internationale dag van het gezin van de Verenigde Naties. Hierin komt het belang tot uiting dat de internationale gemeenschap hecht aan het gezin. In 2018 is het jaarthema van deze dag "Het gezin en inclusieve samenlevingen" en wordt aandacht besteed aan de rol van het gezin bij de verwezenlijking van duurzameontwikkelingsdoelstelling 16, "Bevorderen van vreedzame en inclusieve samenlevingen voor duurzame ontwikkeling". Voor de dag van het gezin bestaat een officieel symbool, dat op vlaggen kan worden gebruikt.

1.  Welk standpunt neemt de Commissie in internationale organisaties op het gebied van gezinskwesties in en welke activiteiten bereidt de Commissie voor met het oog op de viering van dit jaar?

2.  Welke ngo's zijn de partners van de Commissie bij het ontwerp, de besluitvorming, de bevordering en de uitvoering van het beleid van de Commissie op het gebied van familiekwesties?

3.  Het officiële VN-symbool van de dag van het gezin is een cirkel met groene achtergrond met daarop een rode tekening, die bestaat uit gestileerde afbeeldingen van een hart en een huis. Dit symbool wijst erop dat gezinnen de kern van de samenleving vormen en een stabiele en steunende thuis bieden aan mensen van alle leeftijden. Zal de Commissie op 15 mei de officiële vlag van de VN-dag van het gezin uithangen aan alle gebouwen van de Commissie?

Oorspronkelijke taal van de vraag: EN
Laatst bijgewerkt op: 23 juli 2018Juridische mededeling - Privacybeleid