Interpelacije
PDF 184kWORD 16k
26. april 2018
G-000004/2018

Večja interpelacija za pisni odgovor z razpravo G-000004/2018

za Komisijo

Člen 130b poslovnika

Jörg Meuthen

v imenu skupine EFDD


  Zadeva:  Praznovanje mednarodnega dne družine (15. maj)

 Odgovor na plenarnem zasedanju 

Generalna skupščina OZN je 15. maj v svoji resoluciji A/RES/47/237 razglasila za mednarodni dan družine. Ta dan odraža pomen, ki ga mednarodna skupnost pripisuje družini. Leta 2018 bo praznovanje tega dne na temo „Family and inclusive societies“ (Družina in vključujoče družbe) namenjeno preučevanju vloge družine pri uresničevanju cilja trajnostnega razvoja št. 16, kar zadeva spodbujanje miroljubnih in vključujočih družb za trajnostni razvoj. Uradni simbol mednarodnega dne družine je mogoče uporabiti na zastavi.

1.  Katero stališče v zvezi z družinskimi vprašanji zavzema Komisija v mednarodnih organizacijah in katere dejavnosti pripravlja za obeleženje tega dne to leto?

2.  Katere nevladne organizacije so njeni partnerji pri pripravljanju, odločanju, spodbujanju in izvajanju njenih politik o družinskih vprašanjih?

3.  Uradni simbol OZN za mednarodni dan družine je zelen krog, v njem pa je z rdečo barvo enostavna risba srca in hiše. To ponazarja, da je družina v središču družbe in zagotavlja dom, ki ljudem vseh starosti nudi stabilnost in oporo. Ali bo Komisija 15. maja v vseh svojih prostorih razobesila uradne zastave OZN za mednarodni dan družine?

Izvirni jezik vprašanja: EN
Zadnja posodobitev: 23. julij 2018Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov