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ORAL QUESTION H-0383/03
for Question Time at the part-session in July 2003
pursuant to Rule 43 of the Rules of Procedure
by Manuel Pérez Álvarez
to the Commission

Subject: Road use charges for the transit of heavy goods vehicles

News items in various sections of the media reporting that a charge for the transit of heavy goods 
vehicles is being considered and/or is to be introduced in a number of EU Member States (including 
France) have sparked serious concern in the Spanish road transport sector, as well as in sectors 
producing products largely destined for export.

Does the Commission consider that such measures introducing a road use charge for the transit of 
heavy goods vehicles would clearly contravene the free movement of goods and the free operation of 
the internal market?

In view of the above, what measures and decisions have been adopted or will be adopted immediately 
to prevent such an unjust step?

Will any Community measure or decision be taken in this regard?
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