ORAL QUESTION H-0559/05

for Question Time at the part-session in July 2005
pursuant to Rule 109 of the Rules of Procedure
by Barbara Diihrkop Diihrkop

to the Council

Subject: European Schools: pupil numbers per class

Is the Council aware that the criterion for duplication of a class in the European Schools is that a class
has to have 32 pupils, and that this is far higher than the threshold applying in most Member States?
Does the Council agree with this criterion, as fixed by the European Schools' governing body? What
action will the Council take for the substantial reduction of this threshold, thus enabling the European
Schools to respond to the educational requirements existing in the Member States and respect the right
to equal treatment of the children of EU officials vis-a-vis children attending state and private schools
in the Member States? Will the Council take measures to improve the quality of the education offered
by the European Schools?
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