ORAL QUESTION H-0126/08

for Question Time at the part-session in March 2008
pursuant to Rule 109 of the Rules of Procedure

by Lidia Joanna Geringer de Oedenberg

to the Commission

Subject: Publication of European legislation in the official languages of the EU

The Office for Official Publications of the European Communities (OPOCE) is responsible for the
translation of European legal acts and their subsequent publication in all the official languages of the
European Union.

Is there a legally stipulated deadline by which an act must have been published in all languages?
Does a legal act that has not been published in a given national language have binding force in the
country in question? In some cases, courts in the Member States pass judgment pursuant to national
legislation because no translation of Community legislation is available.
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