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ORAL QUESTION H-0193/09
for Question Time at the part-session in April 2009
pursuant to Rule 109 of the Rules of Procedure
by Ivo Belet
to the Commission

Subject: Grants under Action 4.1 of the Youth in Action Programme

Informal discussions reveal that, in providing grants for bodies active at European level in the field of 
youth (Action 4.1 of the Youth in Action Programme), account has been taken of the number of 
activities that these bodies organise annually.  On the basis of this criterion an order was established 
for providing support. 

This evidently happened without comparing the number of activities with the size of the organisation 
or the number of its members. This makes it de facto impossible for smaller organisations to continue 
to qualify for European support, whereas European support is crucial to them for their survival. 

Can the Commission confirm this practice? Will the Commission operate the same criteria for 
selecting / establishing the order for grants under Action 4.1 in future? Is the Commission prepared in 
future to balance the number of activities against the size of the organisation?
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