Întrebări parlamentare
PDF 37kWORD 28k
28 ianuarie 2008
O-0010/2008

ÎNTREBARE ORALĂ URMATĂ DE O DEZBATERE O-0010/08

în conformitate cu articolul 108 din Regulamentul de procedură

de Martin Schulz, Hannes Swoboda, Pasqualina Napoletano, Manuel António dos Santos, Raimon Obiols i Germà, Claudio Fava, Erika Mann, Sérgio Sousa Pinto, Gabriela Creţu şi Luis Yañez-Barnuevo García, în numele Grupului PSE

Consiliul


  Subiect: Reuniunea la nivel înalt Uniunea Europeană - America Latină şi Caraibe (Lima, 16 şi 17 mai 2008)

Referitor la punerea în aplicare a obiectivelor reuniunii la nivel înalt UE -ALC precedente, ce a avut loc la Viena (Austria) în mai 2006:

 

  Ce măsuri au fost adoptate de către Consiliu pentru a da prioritate maximă coeziunii sociale în cadrul programelor de cooperare şi asistenţă biregională? Ce măsuri au fost adoptate pentru a coopera la reforma ONU şi la reforma Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional cu scopul de a îmbunătăţi reglementarea fluxului de numerar?Ce măsuri au fost adoptate pentru a defini poziţiile şi acţiunile comune între ALC şi UE în cadrul diverselor organisme ale ONU şi în cadrul conferinţelor importante ale ONU?

 

  Ce iniţiative a luat Consiliul pentru a acorda atenţie deosebită cooperării în domenii precum schimbările climatice şi energia - în special energia regenerabilă - pe baza Acordului de la Bali, şi incluzând obiectivele pachetului de acţiuni al Comisiei Europene privind clima, ce a fost adoptat la 23 ianuarie 2008? Şi ce iniţiative a luat Consiliul pentru a reflecta importanţa relaţiilor UE-ALC în alocarea resurselor în regiune, în special în domeniul cooperării privind schimbările climatice?

 

  Referitor la negocierile pentru acordurile de asociere între Mercosur, America Centrală, Comunitatea Andină şi UE, ce instrucţiuni intenţionează Consiliul să dea negociatorilor în vederea intensificării eforturilor pentru a progresa în procesul de negociere?

 

Referitor la obiectivele celei de-a cincea reuniuni la nivel înalt UE-ALC ce va avea loc în 16 şi 17 mai 2008 la Lima, Peru:

 

  Ce măsuri va propune Consiliul pentru a pune în aplicare promovarea coeziunii sociale, în special politicile de educaţie şi măsurile pentru reducerea sărăciei, pentru eliminarea discriminării şi recunoaşterea drepturilor sociale fundamentale? Ce măsuri va propune Consiliul pentru a pune în aplicare cooperarea în domenii precum schimbările climatice, energia şi alte aspecte privind mediul?

 

  Ce iniţiative va propune Consiliul în cadrul reuniunii la nivel înalt în dezbaterile pe teme cum ar fi integrarea regională, cooperarea pentru dezvoltare, democraţia şi drepturile omului şi migraţia?

 

 

Depunere: 28.01.2008

Trimisă: 29.01.2008

Termen pentru răspuns: 19.02.2008

 

Limba originală a întrebării: EN 
Aviz juridic - Politica de confidențialitate