Întrebare parlamentară - O-0024/2009Întrebare parlamentară
O-0024/2009

Acordul comercial interimar dintre UE și Turkmenistan

ÎNTREBARE ORALĂ URMATĂ DE O DEZBATERE O-0024/09
în conformitate cu articolul 108 din Regulamentul de procedură
de Jan Marinus Wiersma şi Erika Mann, în numele Grupului PSE , Daniel Caspary şi Robert Sturdy, în numele Grupului PPE-DE , Cristiana Muscardini şi Eugenijus Maldeikis, în numele Grupului UEN
Consiliul

Stadiile documentului în şedinţă
Stadii ale documentului :  
O-0024/2009
Texte depuse :
O-0024/2009 (B6-0019/2009)
Voturi :
Texte adoptate :

Poate Consiliul să explice Parlamentului European:

 

  1. Care sunt motivele concrete pentru care Consiliul consideră că se justifică semnarea acordului comercial interimar acum?

 

  1. De ce dorește Consiliul să continue acest proces având în vedere situația generală din Turkmenistan, în special în ceea ce privește drepturile omului, democrația și libertatea religioasă?

 

  1. Cum comentează Consiliul rapoartele ONG-urilor și ale vocilor relevante din Turkmenistan privind situația din această țară?

 

  1. Care sunt îmbunătățirile concrete pe care acordul comercial interimar le va aduce relațiilor dintre UE și Turkmenistan? Pe ce se bazează Consiliul când consideră că UE va reuși să promoveze drepturile omului în Turkmenistan după încheierea unui acord comercial interimar? De ce consideră că încheierea unui acord comercial interimar este modalitatea cea mai eficientă pentru promovarea cauzei drepturilor omului în Turkmenistan?

 

  1. Care sunt îmbunătățirile concrete pe care acordul comercial interimar le-ar putea aduce situației din Turkmenistan, în special în ceea ce privește respectarea drepturilor omului și a democrației? Va include APC o clauză suspensivă clară cu privire la drepturile omului?

 

  1. Va suspenda Consiliul acordul comercial interimat dacă Parlamentul European îi va cere acest lucru? Va include APC o clauză de revizuire?

 

 

Depunere: 13.02.2009

Trimisă: 17.02.2009

Termen pentru răspuns: 24.02.2009