Parlamentsfråga - O-000024/2017Parlamentsfråga
O-000024/2017

Människohandel

Fråga för muntligt besvarande O-000024/2017
till kommissionen
Artikel 128 i arbetsordningen
Barbara Lochbihler, Bodil Valero, Terry Reintke, Judith Sargentini, för Verts/ALE-gruppen
Malin Björk, Cornelia Ernst, Barbara Spinelli, Marina Albiol Guzmán, Martina Anderson, Dennis de Jong, Kostas Chrysogonos, Eleonora Forenza, Jiří Maštálka, Kateřina Konečná, Dimitrios Papadimoulis, Stelios Kouloglou, Kostadinka Kuneva, Josu Juaristi Abaunz, Marie-Christine Vergiat, för GUE/NGL-gruppen
Catherine Bearder, Nathalie Griesbeck, Cecilia Wikström, Louis Michel, Filiz Hyusmenova, Morten Helveg Petersen, Maite Pagazaurtundúa Ruiz, Sophia in 't Veld, Gérard Deprez, Beatriz Becerra Basterrechea, Izaskun Bilbao Barandica, Renate Weber, Petras Auštrevičius, för ALDE-gruppen
Birgit Sippel, Anna Hedh, Soraya Post, Pier Antonio Panzeri, Elena Valenciano, Iratxe García Pérez, för S&D-gruppen
Roberta Metsola, Constance Le Grip, Andrzej Grzyb, Teresa Jiménez-Becerril Barrio, Anna Maria Corazza Bildt, Mariya Gabriel, Cristian Dan Preda, för PPE-gruppen

Förfarande : 2017/2642(RSP)
Dokumentgång i plenum
Dokumentgång :  
O-000024/2017
Ingivna texter :
O-000024/2017 (B8-0212/2017)
Omröstningar :
Antagna texter :

Människohandel hör till de värsta kränkningarna av de mänskliga rättigheterna, eftersom den reducerar människor till varor och kränker offrens värdighet, integritet och rättigheter och påverkar hela familjer och samhällen.

EU antog 2012 en strategi för utrotande av människohandel. Strategin har både en intern och en extern dimension och skulle pågå till 2016. En reviderad strategi tillkännagavs också, men den har inte antagits ännu.

1. Vilka är de viktigaste slutsatserna som kommissionen dragit av genomförandet av EU:s strategi för utrotande av människohandel, och när avser den att anta en ny strategi?

2. Hur kommer de finansiella och ekonomiska aspekterna av människohandeln, stärkandet av jämställdhetsaspekten och den interna/externa samordningen mellan olika politikområden hanteras inom den nya strategin?

3. Hur kommer kommissionen att upprätthålla den grundläggande skillnaden mellan människohandel och människosmuggling i den framtida strategin?

4. Vilka åtgärder planerar kommissionen på grundval av de två genomföranderapporterna om direktiv 2011/36/EU om förebyggande och bekämpande av människohandel och om skydd av dess offer, som antogs i december 2016?